O2 spustilo 4G v Bratislave a Košiciach dec09

Tags

Súvisiace príspevky

RSS-testujeme

Inzeraty

No items.

Mobilmania

Čína nahrádza posádku na vesmírnej stanici Tchien-kung, dlhodobým cieľom je pristátie na Mesiaci. [...]

Jeho práca s elektromagnetickými vlnami položila základy pre modernú bezdrôtovú komunikáciu, od mobi [...]

itnews

RSS Error: A feed could not be found at `http://www.itnews.sk/xml/spravy.rss`; the status code is `200` and content-type is `text/html; charset=UTF-8`

SITA

No items.

Engadget

Meta is bringing some of its existing safety features to Threads, including the Hidden Words tool. T [...]

The Federal Communications Commission has voted to reinstate net neutrality protections that were je [...]

The University of Maine just unveiled the world’s largest polymer 3D printer. The new printer, named [...]

Facepunch Studios has announced on Steam that it's removing 20 years' worth of Nintendo-re [...]

It's a post-Digital Markets Act (DMA) world, and Spotify continues to test what that means for [...]

O2 spustilo 4G v Bratislave a Košiciach

Zákazníci O2 žijúci v Bratislave a Košiciach môžu od dnes vo svojich smartfónoch a tabletoch využívať super rýchly 4G internet. Operátor dnešným dňom spustil komerčnú prevádzku 4G siete a svojim zákazníkom tak prináša možnosť sťahovať dáta priemernou rýchlosťou okolo 25 Mbps a odosielať ich priemernou rýchlosťou okolo 15 Mbps.

 

Až 165 tisíc obyvateľov v Bratislave a Košiciach môže využívať 4G od O2

Bratislavčania môžu od dnes super rýchlo surfovať napríklad v Starom meste a širšom centre od Patrónky, cez Mlynskú Dolinu a Nové Mesto.
Košičania majú túto možnosť v centre a širšom centre východoslovenskej metropoly – Hlavná, Kuzmányho, Hviezdoslavova,Palackého, Štefániková, Jantárová, Československej armáda, Štúrova, Trieda SNP.
Dve najväčšie slovenské mestá sú však len začiatkom v plánoch operátora. O2 plánuje vo výstavbe a rozširovaní najmodernejšej 4G siete pokračovať aj budúci rok.

„Dneškom štartujeme poskytovanie dátových služieb na vlastnej najmodernejšej 4G sieti v dvoch najväčších slovenských mestách. Šancu pripojiť sa do najrýchlejšej siete má 165 tisíc obyvateľov. Rozumnou investíciou, ktorá zohľadňuje aj počet zariadení schopných v 4G sieti pracovať, prinášame najmodernejšie technológie presne v duchu O2. Zároveň však zdôrazňujem, že pre nás aj naďalej prioritnou ostáva dostavba 3G siete, ktorá už v apríli dosiahne 65% pokrytie populácie,“ uviedol Martin Vlček, generálny riaditeľ O2.

 

4G od O2 bude pre všetkých, bez príplatkov, bez viazanosti

Na to, aby mohli zákazníci O2 využívať rýchly 4G internet, si nemusia nič aktivovať, ani platiť ďalšie poplatky. Jednoducho stačí byť v pokrytí 4G sieťou od O2 a mať SIM kartu a k tomu mobilný telefón alebo tablet schopné v 4G sieti pracovať. Výmena SIM karty je zdarma a už viac ako 50 % zákazníkov operátora má SIM kartu schopnú pracovať v 4G (USIM). Zákazníci majú na výber množstvo mobilných zariadení – v portfóliu má operátor momentálne asi 40 % zariadení pracujúcich v 4G. Už dnes je každý tretí telefón, ktorý si kúpia O2 zákazníci, kompatibilný so 4G. Zákazníkovi následne stačí, keď bude mať aktivovaný akýkoľvek dátový balíček alebo bude mať program, ktorého súčasťou sú aj dáta. O2 postupne umožní všetkým zariadeniam schopným pracovať v 4G režime pripojiť sa do vlastnej O2 4G siete.

 

Tesco mobile

LTE príde neskôr. O2 potvrdilo, že s Tescom rokujú a dostupnosť je očakávaná v budúcom roku. Bližšie termín operátor nespresnil, keďže sa firmy zatiaľ navzájom nedohodli.